طريقة عمل الكاتشب فى البيت
المقادير
2 ملقعة صغيره كسبره جافه
2 ملعقه صغيره زعتر جاف
2 ملعقه صغيره قرنفل
بصله مفرومه
جنزبيل طازج حبه واحده
فلفل احمر حار
4 فصوص ثوم كبيره
فلفل اسود مطحون
باقه ريحان خضراء صغيره
لتر صلصه طماطم
كيلو طماطم مقطعه
200 جرام سكر(2/1 كوب)
كوب خل
الطريقه
اطحني الكسبره+الزعتر+القرنفل
صفري البصله في الزيت
ضعي عليها الكسبره والزعتروالقرنفل
ثم ضعي الجنزبيل
ثم الثوم ونقلب ونتركه علي النار 3 دقائق
ثم ضعي الفلفل الاسود والطماطم و الصلصه
والريحان والسكر و الخل
ثم يقلب ويترك علي النار لمده من 2/1 ساعه الي 40 دقيقه
ثم نطفء عليه ونضربه في الخلاط
ونصفيه بمصفاه سلك ونضعه في زجاجات